LIVA verloskunde
Bel bij spoed & bevalling: 071-204 0467

LIVA Informatie kraamweek

Begeleiding tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. 

Informatie 

zwangerschap

Informatie 

bevalling

Informatie

kraamtijd

Nacontrole

Ongeveer zes weken na je bevalling ben je welkom voor een nacontrole. Tijdens dit gesprek komen de volgende onderwerpen aan bod: jouw herstel, beleving van zwangerschap en bevalling, gezondheid van je baby, anticonceptie en je nieuwe rol als moeder. Pas na dit gesprek wordt de verloskundige zorg volledig afgesloten. Het is handig om bij de verloskundige op controle te komen die je bevalling heeft begeleid. Soms heb je nog vragen over je bevalling en dan kun je deze aan haar stellen. Neem contact op met de assistente voor het maken van een afspraak.

Tijdens deze laatste controle zal de verloskundige advies geven voor een eventuele volgende zwangerschap en bevalling. Volgens de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereemkomst (WGBO) is het verplicht om je gegevens 15 jaar te bewaren. Mocht je dus ooit je gegevens nodig hebben dan kun je contact opnemen met onze assistente.

Kraamzorg

Een kraamverzorgende is iemand die de eerst week na de bevalling bij jullie thuis komt helpen met de verzorging van jou en jullie baby. 

Hielprik

Als je baby geboren is kan je ervoor kiezen om je baby te laten screenen op een aantal ernstige ziekten. Deze hielprik wordt door onze verloskundigen gedaan in de kraamweek.

Gehoortest

De gehoortest wordt bij jouw baby gedaan om te onderzoeken of je baby goed kan horen. 

Tongriem

De tongriem is een vliesje wat je tong verbindt met je onderkaak. Iedereen heeft een tongriem, maar bij sommige mensen is de tongriem te kort en dat kan dan voor problemen zorgen. Als er wordt ontdekt dat de tongriem (te) kort is dan is er vaak al van alles geprobeerd om de voeding goed te laten verlopen. De reden dat het woord ‘te’ tussen haakjes staat is omdat niet alle tongriemen die kort zijn ook problemen veroorzaken. Als er een korte tongriem wordt gezien dan kan deze meestal gekliefd (doorgeknipt) worden door een zorgverlener. Dit is een korte ingreep, die tot een leeftijd van 3 maanden laagdrempelig uitgevoerd kan worden.